Nurmi MP Racing voittoon uudella Suzukilla HEL RC 200 miles Endurancessa Motoparkissa

KUVA: Jukka Hesselgren

Kotimainen ratamoottoripyöräily kausi avattiin viime viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa Helsinki Racing Clubin järjestämässä 200 mailin endurance-kilpailussa. Sää oli odotetun viileä, niin kuin tähän kevääseen kuuluu ja sadettakin saatiin päivän aikana, mutta onneksi vain vetenä.

Aika-ajoissa Nurmi MP Racing sijoittui neljänneksi ja tämä antoi hyvän lähtökohdan kilpailuun. Onnistuneen startin jälkeen kilpailu lähti hieman tahmeasti käyntiin ja huonoimmillaan tiimi oli sijoituksissa jonkin matkaa palkintopallin ulkopuolella, mutta onnistunut kisastrategia ja hyvä vauhdin jako nosti sijoitusta tasaisesti kilpailun edetessä. Kolmen ajetun stintin jälkeen joukkue oli kokonaiskilpailussa toisena. Kilpailu keskeytettiin kertaalleen loppuvaiheessa sateen alettua ja viimeinen neljännes ajettiin sadekelin renkailla kostealla radalla. Viimeiseen sadekelin vetoon  Nurmi MP Racingin Suzuki saatiin hyvään iskuun ja Toni Torpakko otti komennon kilpailussa heti uusintastartin jälkeen ja ajoi joukkueen yli puolen minuutin johtoasemassa ruutulipulle ensimmäisenä. Kokonaiskilpailun mitta oli 91 täyttä kierrosta, jotta 200 mailin rajapyykki täyttyy, täyden 200 mailia ajaneet eli samalla kierroksella kokonaiskilpailun nopeimman joukkueen Nurmi Mp Racingin kanssa oli vain 3 joukkuetta molemmat luokat mukaan luettuna. 

Luokkia kilpailussa oli 2 – luokka 1, jossa kaikki tiimin kuljettajat ajoivat samalla pyörällä ja luokka 2, jossa sai olla 2-3 pyörää käytössä koko tiimille. Yhteensä joukkueita oli kilpailuun ennakkoon ilmoittautunut 31 ja selkeästi suositumpi luokka oli luokka 2, missä joukkueita oli ennakkoon ilmoittautunut 27. Luokassa 1 ajaneista joukkueista parhaiten suoriutui J-Sport Racing kuljettajinaan Hautala/Kyllästinen ja he olivat tästä luokasta ainoat samalla kierroksella Nurmi Mp Racingin kanssa maaliin tulleet.

Tulokset luokittain:

Luokka 1

  1. J-Sport Racing Racing, Hautala/Kyllästinen - 91 kierrosta, kokonaisaika 2.59.02
  2. RAM Racing Yamaha, Nässi/Uusikari – 70 kierrosta
  3. RAM Racing Yamaha, Rättö/Mäkinen – 69 kierrosta

Luokka 2

  1. Nurmi MP Racing, Torpakko/Nurmi – 91 kierrosta, kokonaisaika 2.58,31
  2. KKP, Koski/Paloranta – 91 kierrosta, kokonaisaika 2.59.01
  3. RPM-Kone Racing Team – 89 kierrosta
Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab