Nicky Hayden kriittisessä tilassa pyöräilyonnettomuuden seurauksena

KUVA: Tuomo Seppänen
Nicky Hayden ensimmäisissä Hondan Superbike-testeissä syksyllä 2015

Ratamoottoripyöräilijä Nicky Hayden joutui pyöräilyonnettomuuteen Riminillä Italiassa.

Yhdystvaltain Nicky Hayden, MotoGP-maailmanmestari vuodelta 2006, joutui pyöräilyonnettomuuteen pyöräillessään noin 15 hengen ryhmässä keskiviikkoiltapäivänä Riminillä. Auto törmäsi Haydeniin, joka lensi auton tuulilasia päin ja siitä edelleen asfalttiin. 35-vuotiaalla Haydenillä todettiin vakavia vammoja sekä päässä että rintakehässä.

Hayden tunnetaan innokkaana pyöräilyharrastajana. Hän on itse todennut, että aikaisemmin se oli hänelle vain tapa treenata, mutta myöhemmin se on osoittautunut lajiksi jota hän todella haluaa tehdä. Haydenin sanotaan onnettomuutilanteessa pyöräilleen ryhmän keskivaiheilla, ja hän oli ryhmästä ainoa joka loukkaantui onnettomuudessa. Haydenia hoitavan sairaalan tiedotteen mukaan tämä on kriittisessä tilassa ja häntä pidetään tällä hetkellä koomassa.

Hayden kilpaili uransa alkuvaiheessa Yhdysvaltain AMA-sarjassa, mutta siirtyi vuoden 2002 Superbike-kauden jälkeen MotoGP-luokkaan. MotoGP:ssä hän ajoi kaudet 2003-2015, joista kuusi ensimmäistä kautta Hondalla, sen jälkeen viisi kautta Ducatilla ja palasi vielä Hondalle kahdeksi kaudeksi. Hayden voitti MotoGP-luokan maailmanmestaruuden vuonna 2006. Nykyisin hän kilpailee Red Bull Honda World Superbike Teamin väreissä Superbiken MM-sarjssa. Tämä kausi lähti käyntiin tahmeasti ja Hayden on MM-pisteissä sijalla 13.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab