Mikä on paras Allroad-rengas?

Bridgestone A40, Continental Trail Attack 2, Dunlop Trailsmart, Metzeler Tourance Next, Michelin Anakee III vai Pirelli Scorpion Trail II?

Bridgestone A40

A40 korvaa mallistosta poistuneen Battlewingin, joka tunnettiin vakaana ja kestävänä. Samaa sopii odottaa seuraajalta, vaikka runkorakenne, kumiseos ja pintakuvio on uudistettu. Muutoksilla on pyritty parantamaan käsiteltävyyttä, kaarrepitoa ja vesikeliominaisuuksia.

Continental Trail Attack 2

Valmistajan mukaan Trail Attack 2 on kehitetty erityisesti isoja ja tehokkaita matkaenduroja varten. Se on mm. uusien isojen Adventure-Kotarien ensiasennusrengas. Saatavilla on myös ZR-nopeusluokiteltu malli, jolla voi viilettää yli 240 km/h. Conti käyttää ns. Multigrip-rakennetta, renkaan runkorakenne on keskeltä jäykempi ja reunoilta elastisempi

Dunlop Trailsmart

Vuosi sitten esitelty Trailsmart tiputti tuotannosta vanhan Trailmaxin, joka sekin pärjäsi rengasvertailuissa hyvin. Erityisesti maantiellä Trailmax oli vakuuttava ja vesikelilläkin se sijoittui oli edellisen vertailun kakkonen. Kulutuskestävyydessä oli parantamisen varaa. Toteutuuko se uudessa Trailsmartissa?

Metzeler Tourance Next

Tourance Next kehitettiin alunperin BMW R1200GS:n ensiasennusrenkaaksi. Se on kunnostautunut hyvillä sadekeliominaisuuksillaan sekä vakaudellaan suurissa nopeuksissa. Kulutuskestävyydeltään se osoittautui edellisen vertailun ykköseksi. Vieläkö ominaisuudet riittävät kärkipaikkaan?

Michelin Anakee III

Anakee III poikkeaa kilpailijoistaan leveämmän profiilin ja kuvionnin suhteen. Valmistajan mukaan näillä ominaisuuksilla on haettu "10 % maasto-ominaisuuksia", määre joka ei kuulu kilpailijoiden sanavarastoon. Anakee III on aikaisemmin osoittautunut ilmeettömäksi, hyvässä ja pahassa.

Pirelli Scorpion Trail II

PIrellin lähtökohtana on ollut, että isolla matkaendurolla pitää pystyä ajamaan sporttisesti kurvikkailla teillä. Scorpion Trail II:n perustekniikka ja rakenne ovat lähisukua Angel GT-touringrenkaalle. Se on joukon ainoa Bicompound- eli moniseosrengas. Viime vuonna Scorpion Trail II voitti testin, jossa ei kuitenkaan mitattu kulutuskestävyyttä kuten tällä kertaa.

Matkaendurojen Allroad-renkaat vertailussa uudessa MP Maailmassa 6/2016. Renkaiden paremmuus testattiin kuivalla, märällä ja lisäksi ajettiin 4000 kilometrin lenkki kulutuskestävyyden vertailemiseksi. Vertailu ajettiin Pyreneillä ja jutusta saat myös matkavinkkejä mikäli tarkoitus on pyörähtää Pyreneillä. Lue!

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab