Kauppalehti yrittää mustamaalata moottoripyörien markkinajohtajaa

"Tämän supersuositun moottoripyörän ohjaus voi irrota". Paitsi ettei koko maailmassa ole yhtään tapausta, jossa niin olisi käynyt.

Päivän uutisotsikoiden pohjanoteerauksen tekee Kauppalehti: "Tämän supersuositun moottoripyörän ohjaus voi irrota". Uutisen taustalla on Yamahan takaisinkutsu, jossa Yamaha MT-09:n, XSR900:n ja Tracer 900 -mallien ohjaustangon kiinnitystä muutetaan. Kiinnityksen tarkastukseen ja korjaukseen Yamaha on päätynyt omien tutkimustensa perusteella. Tiedossa ei ole maailmanlaajuisesti yhtään tapausta, jossa kyseinen kohta olisi pettänyt ja aiheuttanut ongelmia. Korjaustoimenpide tarkoittaa noin puolen tunnin käyntiä korjaamolla.

Vastaavia takaisinkutsuja on vuosittain lähes jokaisella moottoripyörävalmistajalla. Tarvittavat toimenpiteet voidaan työn luonteesta ja laajuudesta riippuen tehdä joko määräaikaishuoltojen yhteydessä tai lähettämällä erillinen kutsu kyseisen pyörämallin omistajille. Takaisinkutsuissa on pääsääntöisesti kyse varmuuden maksimoinnista - kuten Konekeskon myyntipäällikkö Tero Karhunen toteaa tästäkin tapauksesta - ja valmistajan vastuullisuudesta. Kauppalehden artikkelissa asia näyttäytyy täysin päinvastaisesa valossa.

Linkki Kauppalehden uutiseen:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/taman-supersuositun-moottoripyoran-oh...

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab