Jatkuuko Vehniäisen ylivoima sunnuntaina?

KUVA: Tuomo Seppänen

Moottoripyörien jääradan SM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas osakilpailu, joka ajetaan Orivedellä tulevana sunnuntaina. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 80 ajajaa. 

Pisteistä taistellaan kuudessa eri luokassa ja jäähilettä lennätetään 10 lähdössä. Ajajia on ilmoittautunut myös Ruotsista ja Virosta. Merkittävää on, että Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo on ilmoittautunut kilpailun veteraaniluokkaan.

Kahden osakilpailun jälkeen JR Open A ja Lites A -luokkia johtaa jääradan ”kestomestari” Konneveden Kari Vehniäinen. Saarijärvellä hänet haastoi vahvasti molemmissa luokissa paluun jääareenoille tehnyt kerhokaveri Erkki Silvasti ottamalla pari lähtövoittoa. Viime vuoden tuplamestari Ville Töhönen on myös pääsemässä vauhtiin ja valmis taistelemaan Orivedellä kärkipaikoista. Kauden Seinäjoella hienosti kahdella Lites A -luokan voitolla avannut Valkeakosken Vesa Kallio palaa jälleen radalle ja tulee taistelemaan voitosta Orivedellä. Pienemmässä luokassa kärjen vauhdissa pysyy varmasti Seinäjoen ”jääkotka” Mikko Koskine sekä Harri Kenkkilä, jolla oli epäonnea Saarijärvellä.

Sivuvaunuluokassa tullaan mahdollisesti ratkaisemaan Suomen mestaruus jo nyt. Mukana on kolmen edellisen vuoden mestaripari ”sivarikingit” Jani Aronen ja Kristian Selenius. Vahvaa vastusta tarjoavat varmasti viime vuoden sivuvaunujen MM-sarjan pronssipari Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen.

28.02. Jäärata-SM, Orivesi
Paikka: Orivesi, Asemaseudulla Hiedan satamassa.
Aika: Harjoitukset alkavat klo 10.00 ja kilpailut klo 12.00.

Share |
© 2005-2016 Motorrad Nordic Ab